BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

*****

*

*****

Tuesday, June 1, 2010

Ceara versus parafina

Ceara de albine este unul dintre materialele despre care s-a povestit inca din antichitate deoarece a fost folosita in medicina, conservare, scriere, cosmetica, alimentatie. Ceara naturala de calitate, adica extrasa doar din fagure, neamestecata cu parafina sau alte substante, are o culoare galben-inchis si un miros usor dulceag, placut, care ofera senzatia de confort si relaxare.

In producerea lumanarilor, ceara de albine ofera o calitate mai buna acestora, dar si un finisaj mai bun, de aceea recomand alegerea lumanarilor din ceara mai ales pentru modelele cu detalii, cum ar fi Broasca testoasa sau Micuta vioara.

Parafina este cea mai raspandita in producerea lumanarilor, pentru simplul motiv ca este mult mai ieftina decat ceara. Functie de greutatea lumanarii, diferentele de pret pot ajunge chiar la mai putin de jumatate.

Opiniile sunt impartite in privinta parafinei, ea fiind totusi un produs de sinteza.

Wikipedia ne spune ca in chimie parafina este numele comun pentru hidrocarburi alcaline cu formula CnH2n+2. Cea mai simpla molecula de parafina este cea a metanului, care la temperatura camerei este un gaz. Ceara de parafina este cel mai adesea alba, fara miros sau gust, avand consistenta cerii. Puteti citi tot articolul in engleza la http://en.wikipedia.org/wiki/Paraffin .

De asemenea, un alt articol despre producerea lumanarilor noteaza ca sunt diferite opinii despre ce tip de ceara dintr-o lumanare este naturala. Sustinatorii lumanarilor din ceara de soia vor spune ca materialul este biodegradabil si natural in intregime. Totusi, majoritatea semintelor de soia folosite in producerea cerii de soia sunt modificate genetic. Ceara de parafina, asa cum este folosita in producerea lumanarilor, este, de asemenea, biodegradabila. [...] De asemenea, s-a afirmat ca cerurile naturale au o amprenta neutra de carbon, dioxidul de carbon fiind recent luat din aer pentru a produce ceara naturala, care, la ardere, nu a condus la o crestere a dioxidului de carbon. (http://en.wikipedia.org/wiki/Candle )

Cred ca in alegerea lumanarilor din parafina primeaza si culoarea acestora. Parafina fiind incolora, poate fi folosita in foarte multe combinatii de culori, dintre cele mai vii. De asemenea, fiind inodora, uleiurile esentiale folosite vor parea mai pure.

In ziua de astazi este de actualitate sa discutam despre produse ECO. In final insa, este alegerea fiecaruia ce tip de lumanare prefera sa aiba in casa, asa cum fiecare alege ce mancare sau crema foloseste.

Mie personal imi plac cele din ceara direct de la albinute :)

Enjoy!

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...