BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

*****

*

*****

Sunday, June 13, 2010

Lumanare marturie nunta/ botez - "Little flower"






O lumanare mica si delicata ca o floare, potrivita atat pentru decorul casei, cat si pentru marturii nunti si botezuri.
Dimensiuni: inaltime: 3 cm; diametru maxim: 4.8 cm

Wednesday, June 9, 2010

Lumanare "Imbratisare" (Hug)



O lumanare ce poate fi oferita in semn de prietenie sau iubire.
E o lumanare pe care o recomand doar ca design, deoarece linia capului si a umerilor fac sa alunece ceara topita mai repede si atunci
Dimensiuni: inaltime - 7.5 cm; latime maxima - 6.5 cm

Lumanare pentru calatorii



O lumanare usor de transportat atunci cand plecam intr-o excursie. Acesta este doar un joc de culori si forme, dar pentru acest tip de lumanare voi mai cauta si alte tipuri de recipiente si, mai ales, voi adauga parfumuri. Ce altceva poate face o evadare din oras si mai placuta? :)

Tuesday, June 8, 2010

Lumanare decor "Silueta"



O lumanare eleganta potrivita atat pentru decorul casei tale, cat si pentru aranjamente, florale sau nu, cu diverse ocazii.
Pe ea se pot imprima si diverse texte pentru a o personaliza.

Dimensiuni: inaltime - 31 cm; diametru maxim - 8 cm

Monday, June 7, 2010

BUMelle - lumanari naturale originale. The idea

De ce BUMelle pentru marca mea de lumanari naturale originale? Cei care ma cunosc mai bine nu mai intreaba, restul sunt curiosi.
Pai totul a inceput astfel: BuM este modul in care ma semnez eu, mai mult sau mai putin artistic. :) Prin urmare a fost si terminatia pe care am ales-o pentru numarul masinutei mele care zambeste tot timpul (Nissan Micra - asezati-va in fata ei si veti vedea ca farurile inalte o fac sa arate ca o masina fericita din "Cars").
Am spus apoi ca asta deja seamana a marca inregistrata, si pot foarte bine folosi marca BuM si pentru numele primei mele firme.
Apoi povestea a continuat in acest demers creativ si asa v-am introdus in lumea lumanarilor facute in casa "BuM pour elle", sau mai simplu, BUMelle. :)
Satula de eternele forme cilindrice de pe piata, cel mai important a fost pentru mine sa fac lumanari in forme originale, in care fiecare sa isi regaseasca o afinitate. Am vrut, de asemenea, sa fac lumanari naturale, ecologice, din ceara de albine. Insa am descoperit ca unii sunt atrasi mai mult de culori decat de principii ECO, prin urmare am hotarat sa ofer aceste forme atat din ceara naturala, cat si din parafina, pentru a satisface ambele gusturi.
Va doresc calatorie placuta in lumea BUMelle!

Sunday, June 6, 2010

Lumanare marturie nunta/ botez - "Little heart"







O lumanare mica si simpatica, perfecta pentru marturii nunti sau botezuri, dar si pentru a-ti decora propria casa.

Dimensiuni: inaltime: 4 cm; diametru maxim: 4.5 cm

Tuesday, June 1, 2010

Ceara versus parafina

Ceara de albine este unul dintre materialele despre care s-a povestit inca din antichitate deoarece a fost folosita in medicina, conservare, scriere, cosmetica, alimentatie. Ceara naturala de calitate, adica extrasa doar din fagure, neamestecata cu parafina sau alte substante, are o culoare galben-inchis si un miros usor dulceag, placut, care ofera senzatia de confort si relaxare.

In producerea lumanarilor, ceara de albine ofera o calitate mai buna acestora, dar si un finisaj mai bun, de aceea recomand alegerea lumanarilor din ceara mai ales pentru modelele cu detalii, cum ar fi Broasca testoasa sau Micuta vioara.

Parafina este cea mai raspandita in producerea lumanarilor, pentru simplul motiv ca este mult mai ieftina decat ceara. Functie de greutatea lumanarii, diferentele de pret pot ajunge chiar la mai putin de jumatate.

Opiniile sunt impartite in privinta parafinei, ea fiind totusi un produs de sinteza.

Wikipedia ne spune ca in chimie parafina este numele comun pentru hidrocarburi alcaline cu formula CnH2n+2. Cea mai simpla molecula de parafina este cea a metanului, care la temperatura camerei este un gaz. Ceara de parafina este cel mai adesea alba, fara miros sau gust, avand consistenta cerii. Puteti citi tot articolul in engleza la http://en.wikipedia.org/wiki/Paraffin .

De asemenea, un alt articol despre producerea lumanarilor noteaza ca sunt diferite opinii despre ce tip de ceara dintr-o lumanare este naturala. Sustinatorii lumanarilor din ceara de soia vor spune ca materialul este biodegradabil si natural in intregime. Totusi, majoritatea semintelor de soia folosite in producerea cerii de soia sunt modificate genetic. Ceara de parafina, asa cum este folosita in producerea lumanarilor, este, de asemenea, biodegradabila. [...] De asemenea, s-a afirmat ca cerurile naturale au o amprenta neutra de carbon, dioxidul de carbon fiind recent luat din aer pentru a produce ceara naturala, care, la ardere, nu a condus la o crestere a dioxidului de carbon. (http://en.wikipedia.org/wiki/Candle )

Cred ca in alegerea lumanarilor din parafina primeaza si culoarea acestora. Parafina fiind incolora, poate fi folosita in foarte multe combinatii de culori, dintre cele mai vii. De asemenea, fiind inodora, uleiurile esentiale folosite vor parea mai pure.

In ziua de astazi este de actualitate sa discutam despre produse ECO. In final insa, este alegerea fiecaruia ce tip de lumanare prefera sa aiba in casa, asa cum fiecare alege ce mancare sau crema foloseste.

Mie personal imi plac cele din ceara direct de la albinute :)

Enjoy!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...